Stacks Image 22
“De vrouw met een klein beetje extra…”
De door haar zelf geschreven Nederlandse teksten op dit album uit juni 2010 zijn puur en stuk voor stuk uit een zondig en strijdbaar leven gegrepen en vanuit haar hart gezongen.
Mede door Glenn Gaddum sr. en door haar warme, altijd herkenbare stemgeluid
wordt de term “revue” weer nieuw leven in geblazen.
Glenn Gaddum sr. is pianist/arrangeur van o.a. Ruth Jacott en vele muzikale
producties waaronder de musical “Billie Holiday”.

Valerie Fladder neemt u op het album vanaf het begin tot het eind mee naar haar showbizzwereld met de intieme sfeer van rood pluche, verleiding, glamour en
champagne.

Een kleine greep uit het repertoire:
“De vrouw met een klein beetje extra…” is het openingslied van dit eerste album, waarin zij zichzelf op een subtiele manier voorstelt en wat inmiddels haar lijflied is geworden.
-
Er is geen mens in het publiek die niet mee neuriet met haar befaamde hit “Vlinders in de nacht”, op de melodie van Frank Sinatra’s “strangers in the night”.
-
In het aangrijpende en zelfgeschreven nummer “Vondelpark” zingt Valerie Fladder over de tweestrijd van een man die lijdt onder zijn heteroseksuele bestaan overdag en ’s nachts heimelijk een ander leven leidt.
-
Een ode aan Nederlands grootste vedette en inspiratiebron Adele Bloemendaal mocht niet ontbreken op dit album. Zo is er van haar een vrolijke medley te horen met de hits uit “Het Schaep met de 5 pooten” en “De nachten zijn tekort” (voor hun die van de zonde moeten leven).
-
Haar eigen liefdesleven komt het beste tot uiting in Robert Longs “liefste mijn liefste”.
-
Strijdbaar, ontroerend en humorvol is het wereldberoemde lied uit “la cage aux folles” met de voor zich sprekende titel: “Ik ben wie ik ben”.
-
Kortom een album vol luisterliedjes om van te genieten, een album van Valerie Fladder, de vrouw met een klein beetje extra, de vrouw met een klein beetje meer, pur sang!



Stacks Image 25
“Dat doet niemand mij na!”
Het tweede album van Valerie Fladder is uitgebracht in 2012. Nadat Valerie Fladder weer verschillende liedteksten schrijft, duikt zij in de hete zomer van 2012 weer samen met Glenn Gaddum sr. de studio in om maar liefst 11 liedjes op te nemen. Na het succes van het vorige album krijgt de kunstvorm revue een nieuwe invulling. Hoewel Valerie Fladder zeker niet trendgevoelig is verschijnen er op dit album fonkelnieuwe stukken met nieuwe frisse arrangementen. De weelderige, stijgende snaren, de stevige lijnen van de elektrische basgitaar, de krachtige achtergrondkoren en zelfs een vleug dance beats laten dit album verjongd klinken en geven het een volwassen hedendaags geluid.
Valerie Fladder zou nooit volledig haar befaamde stijl los laten. Natuurlijk zullen ook op dit album de hints van zoetgevooisde jazz, luisterliedjes en grote showbizznummers van het Big Band genre, die haar sterke punt blijven, niet ontbreken.
Ondanks de nieuwe stijlen belooft de nadruk op revue iets unieks.
Met het album “Dat doet niemand mij na!” heeft zij opnieuw de roos geraakt.



Een kleine greep uit het repertoire:
In het komische Big Band nummer “dat doet niemand mij na!” neemt zij zichzelf op de hak en beschrijft zij wat haar zo bijzonder maakt.
-
“Medeleven”, een krachtig lied waarin prachtig wordt bezongen dat je je nooit alleen hoeft te voelen. Met dit lied weet zij een gevoelige snaar te raken.
-
Uiteraard mag ook op dit album een medley niet ontbreken; deze keer is er een heerlijk cocktail gemixt van de grootste hits van Conny Vandenbos. Een feest der herkenning!
-
De discobol kan aan en de voetjes kunnen van de vloer wanneer Valerie Fladder “dat ik dit meemaken mag…” zingt. Een Nederlandse vertaling, in een swingend disco jasje van Franky Valli’s “can’t take my eyes off of you”.
-
Makkelijk meezingen op folkloristische klanken met “het was een mooie tijd”. Over de herinnering aan de jeugd en romantisch idealisme langs de lat van de vier jaargetijden.
-
Een hit om te zoenen met een eigentijds geluid; “kus me met je ogen” is overgoten met een sausje van dance muziek.
-
Op de klanken van Shirley Bassey’s hit “I was born to sing forever” geeft Valerie Fladder een eigen invulling aan wat muziek in haar leven betekent: “muziek dat is mijn leven”. Een groots symfonisch orkest wordt uit de kast gehaald om dat kracht bij te zetten.